Artikel uit mini koerier

Tennisclub Broekhuizen ( TCB)

Zoals veel mensen al weten en mogelijk nog meer mensen niet weten bestaat er sinds jaar en dag in de gemeente Broekhuizen een tennisclub. Alhoewel de gemeente niet meer bestaat richt de tennisclub zich voornamelijk op de dorpen Broekhuizenvorst en Broekhuizen.

Zowel in Lottum alsook in Swolgen/Tienray zijn er tennisclubs waar wij een uitstekende relatie mee hebben en regelmatig overleg voeren met betrekking tot samenwerking.

De tennisbanen en het clubhuis liggen in Broekhuizenvorst naast de voetbalvelden van SVEB.

Samen met SVEB is er 1 clubgebouw met daarin een deel voor SVEB en een kleiner deel voor de Tennisclub. De tennisvelden zijn recentelijk vernieuwd en voorzien van lichtmasten, dus ook s ’avonds kan er uitstekend getennist worden.

Graag willen we inwoners van Broekhuizenvorst en Broekhuizen de gelegenheid geven om te komen tennissen, dit omdat het op de 1e plaats een fantastische sport is, de club bestaat uit alleraardigste mensen en er voor de leden geen verplichtingen gelden met betrekking tot zgn. bardiensten, schoonmaak of parkonderhoud.( het parkonderhoud wordt op vrijwillige basis gedaan door leden, die daar meestal een gezellige morgen van maken met koffie en vlaai, uiteraard zijn méér handjes altijd welkom).

Het grote voordeel van tennissen is dat je slechts 1persoon ( tennismaatje) nodig hebt om te kunnen spelen of je sluit je aan bij een groep  tennissers die op vaste tijdstippen spelen. Momenteel zijn er bijvoorbeeld voldoende aansluitmogelijkheden op dinsdagavond ( 19.00 tot 21.00, daarna bij mooi weer een pilsje op het terras)  en de donderdagmorgen (10.00 uur tot 12.00 uur, om 11.00 koffie met soms vlaai of een koekje).

We  kunnen ons goed voorstellen dat het niet altijd gemakkelijk is om de 1e stap te zetten, daarvoor kun je contact opnemen met Paula Keltjens, per email: broekhuizentennisclub@gmail.com of per telefoon: 077-4632423. In overleg met jou gaan wij dan zorgen dat er iemand is die weer voor jou zorgt! Wat wil je nog meer?

TCB beschikt over zand ingestrooide kunststof buitenbanen, verwonderlijk is dat het zelden voorkomt dat er niet getennist kan worden vanwege slechte weersomstandigheden. Daarbij hebben we nu ook de ervaring dat vanwege de CORONA maatregelen er slechts een hele korte tijd niet kon worden getennist, dit in tegenstelling met veel andere buitensporten!

Kortom, wij zouden het fantastisch vinden wanneer er mensen zijn die ook willen gaan tennissen en lid willen worden van de club. De eerste 3 keer kun je gewoon gratis meedoen en daarna de beslissing nemen.

Nb wij kennen geen kledingvoorschrift of iets dergelijks, wel zijn goede sportschoenen (zonder noppen en geschikt voor kunstgras) aan te raden.